Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
1:Adjuk meg általános tagjával azt a sorozatot, amelynek a tagjai
D:a pozitív páros számok
E:a pozitív természetes számok reciprokai
F:a pozitív természetes számok négyzetei
2:Irjuk fel a következő sorozatok első öt, valamint a 10. és a 20. elemét, az általános tagjuk ismeretében.
D: an=[tort]n+2[tort]n+1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozatok, értelmezése, számsorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
D: 2n, n pozitív egész
E: 1/n, n természetes szám
F: n², n természetes

A másodikat nem tudom értelmezni.
Módosítva: 8 éve
0

Akkor csak annyi a dolgod, hogy a kérdéses tag sorszámát beírod n helyére, és végigszámolod, például a 8. tag esetén:

a₈ = (8+2)/(8+1)=10/9.
0