Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állítsd növekvő atomszám szerinti sorba a következő anyagmennyiségeket

Főoldal » Általános iskola » Kémia
495
4,6 g nátrium; 5,6 g vas; 8,7 alumínium!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4,6 g nátrium az `4.6/23` = 0,2 mol

5,6 g vas az `5.6/56` = 0,1 mol

8.7 g alumínium az `8.7/27` = 0,32 mol (de lehet, hogy 8,1 g van írva, az meg 0,3 mol)

sorrend: vas, nátrium, alumínium
0