Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2147
egy paralelogramma oldalainak hossza 10cm és 16cm, egyik szögének nagysága 100 fok. Mekkorák a paralelogramma átlói és mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T = `a*b*sinalpha` = `10*16*sin100` = 157,57 `cm^2`

Az átlókat koszinusztétellel tudjuk kiszámolni:

e = `root()(a^2+b^2+2abcosalpha)` = `root()(10^2+16^2-2*10*16*cos100)` = 20,28 cm

f = `root()(a^2+b^2-2*a*b*cos(180-alpha))` = `root()(10^2+16^2-2*10*16*cos80)` = 17,33 cm.
1