Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Segítetek ezeket a feladatokat megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.1.

a, `root()(49*16)` = `root()(49)*root()(16)` = `7*4` = 28

b, `root()(25*81*0.49)` = `root()(25)*root()(81)*root()(0.49)` = `5*9*0.7` = 31,5

c, `root()(2)*root()(8)` = `root()(2*8)` = `root()(16)` = 4

h, `root()(27)/root()(3)` = `root()(27/3)` = `root()(9)` = 3

1.2

a, `root()(18)` = `root()(2*3^2)` = `3*root()(2)`

b, `root()(32)` = `root()(4^2*2)` = `4*root()(2)`

C, `root()(1000)` = `root()(10^2*10)` = `10*root()(10)`

d, `root()(27)/root()(49)` = `root()((3^2*3)/(7*7))` = `3/7*root()(3)`

e, `root()(2a^2)` = `|a|*root()(2)`

f, `root()(a^3*b^4)` = `|a*b^2|*root()(a)`

g, `root()(9/x)` = `root()(3^2*1/x)` = `3*root()(1/x)`

h, `root()((3x^2)/8)` = `root()((3x^2)/(2^2*2))` = `|x/2|*root()(3/2)`

i, `root()(3(1+x)^2)` = `|1+x|*root()(3)`

j, `root()(x^2*(a^2+x^2))` = `|x|*root()(a^2+x^2)`

k, `root()(a^2*x^2+x^4)` = `root()(x^2*(a^2+x^2))` = `|x|*root()(a^2+x^2)`

l, `root()(xy^3+x^2y^6)` = `root()(y^2*(xy+x^2y^4))` = `|x|*root()(y*(x+x^2y^3))`.
0