Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Egy kedvező kamatozású államkötvényt vásároltunk, melynek értéke 7év alatt a duplájára nőtt. Hány százalékos az éves kamata ennek a kötvénynek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, kamat, Kamatos, 12.oszt
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1+x/100)^7` =2

`1+x/100` = `root(7)(2)` = 1,104

`x/100` = 0,104

x = 10,4 %-os az éves kamat.
1