Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1272
Az egyenlõ oldalú háromszög kerülete 6 cm. Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Kerület, háromszög, egyenlő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K = 3a = 6 cm

a = `K/3` = `6/3` = 2 cm

T = `(a^2*sinalpha)/2` = `(2^2*sin60)/2` = `root()(3)` `cm^2` `approx` 1,73 `cm^2`
0