Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
2 db 10es és 1 db 5 forintos érmét hány különböző sorrendbe dobhatjuk be az automatába ha az azonos értékű érmeket nem tudjuk megkülönböztetni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez annyira nem bonyolult, hogy akár ki is próbálhatod:

10 10 5

5 10 10

10 5 10

Ennyi.

Ha kombinatorikai megközelítésben akarod megoldani, akkor egy ismétléses permutáció lesz:

`P_3^(2,1)` = `(3!)/((2!*1!)` = `(3*cancel(2)*cancel(1))/((cancel(2)*cancel(1))*(cancel(1))` = 3
0