Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
Hogyan ábrázolom ezt a függvényt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

x=0-nál y=(2,5)⁰=1
x=1-nél y=(2,5)¹=2,5
x=2-nél y=(2,5)²=6,25
x=3-nál y=(2,5)³=15,625 és így tovább.
x=-1-nél y=(2,5)-¹=0,4
x=-2-nél y=(2,5)-²=0,16
x=-3-nál y=(2,5)-³=0,064 és így tovább.
0