Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számitás-SOS nagyon fontoos

Főoldal » Középiskola » Kémia
424
Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne, kb. Már 5 órája mellette ülök, és nem vagyok benne biztos, hogy jók a megoldásaim
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

A megoldásokat (végeredményeket) most csak gyorsan leírom számodra, a részletes levezetéseket majd holnap elküldöm itt beszkenneltetve, rendben? :)
1. feladat: 10% felesleg esetén 7,093 cm³ 96 tömeg%-os ecetsav kell és 25,39 %-os a kitermelés!
2. feladat: A tapasztalati képlet: (C2H4O)n, így a móltömege (44×n) g/mol lesz. De utána kijön, hogy n=2 adódik az egyetemes gázegyenletből, így a pontos képlet: (C4H8O2) lesz, ami például a butánsav (karbonsav) is lehetett.
3. feladat: Itt két megoldás adódik: Vagy x(1)=50,76 gramm etanol és y(1)=66,21 gramm ecetsav lett elegyítve, vagy x(2)=18,24 gramm etanol és y(2)=23,79 gramm ecetsav lett összeöntve!
4. feladat: x=9,75 mol víz jön ki, ami 18×9,75=175,5 gramm vizet jelent. 0,75 mol etanol és ugyanennyi ecetsav keletkezett, melyek tömege rendre: 34,5 gramm, illetve 45 gramm.
5. feladat: A jégecet tömege (2,925 mol-ja miatt, ez jön ki) 175,5 gramm volt. Képződött 0,90 mol észter, amely: m(észter)=0,9×88=79,20 gramm-nyi lett.
6. feladat: 74,95 mól% izopropanol alakult át és az egyensúlyi állandó pedig: K= 1,7936 értékű lesz! :)

Remélem a Te megoldásaiddal összehasonlítva is hasonló értékek jöttek, jönnek ki! :)
-1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0