Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Örülnék ha valaki segítene

Főoldal » Középiskola » Matematika
592
A paralelogramma oldalai 24 cm és 32 cm, leghosszabb átlója pedig 42 cm. Keresse meg a paralelogramma és a másik átló szögeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
t
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
42²=24²+32²-2·24·32·cosγ ebből γ=96,13, Így a paralelogramma szögei 96,13 és 83,87 fokosak.
x²=24²+32²-2·24·32·cos83,87 amiből 37,89 a másik átló. Remélem ez volt a feladat!
0

Vagy ezek a szögek a kérdés?
0