Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
900
Sziasztok ! Légyszí segitsetek levezetni ezt a számítást !
Hány gramm kén dioxid keletkezik 2 mol kén elégetésekor ?
Hány gramm kén dioxid keletkezik 10 g kén elégetésekor ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

`A_S` = 32 `g/(mol)`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

a,

S + `O_2` `rightarrow` `SO_2`

1 mol kén égetésekor keletkezik 1 mol kén-dioxid

2 mol kén égetésekor keletkezik 2 mol kéndioxid, ami `2*64` = 128 g

128 g kén-dioxid keletkezik.

b,

10 g kén az `10/32` = 0,3125 mol

0,3125 mol kén égetésekor keletkezik 0,3125 mol kén-dioxid, ami `0.3125*64` = 20 g

20 g kén-dioxid keletkezik.
0