Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Az alábbi műveletben az egyforma betűk egyforma számokat jelölnek. Mennyi lehet az összeg maximális értéke, ha a számjegyek közül egyik sem nulla?
ONE +DEUX
DREI
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"DEUX"`
`ul("+ONE")`
`"DREI"`

D = 9
R = 8 = E+O
E = 7; O = 1

97UX
+1N7
987I

X = 6

I = 3

U = 4 v 2

N = 2 v 4

`"9746"`
`ul("+127")`
`"9873"` a maximális összeg
0