Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1528
) Melyik számjegy állhat az 2582X ötjegyű számban az X helyén, hogy a szám osztható legyen
a.) 3-mal?
b.) 4-gyel?
c.) hattal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

A számjegyek összege osztható legyen 3-mal:

2+5+8+2+x = 17+x

x = 1, 4, 7

b,

utolsó két számjegy osztható 4-gyel:

20, 24, 28; tehát x = 0, 4, 8

c,

mint a, csak páros is legyen:

x = 4
0