Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra. Segítségre lenne szükségem!

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
Ezt az egyet nem értem. Valaki le tudna nekem vezetni? Elore is köszönöm:)

4(3v-1)+(3-4v)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4(3v-1)+(3-4v)=12v-4+3-4v=8v-1
0

Lépések:
4*(3v-1)+(3-4v) =

1. 4-el beszorozzuk az első zárójelben lévő tagokat, tehát 4*3v az 12v, 4*1 az 4. A második zárójelben lévő tagokat változatlanul leírjuk, zárójel nélkül.
12v - 4 + 3 - 4v =

2. Egyszerűsítsünk az azonos típusú tagok összevonásával. Így megkapjuk a végeredményt.
8v - 1


0