Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
666
Sziasztok,matekból ezt kaptuk házinak és hát nem nagyon értem hogyan kell ezt levezetni!
Válaszokért előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az U halmaz elemei azon x természetes számok, amelyekre igaz, hogy 10<x≤20, magyarán fel kell sorolni a 10-nél nagyobb és 20-nál nem nagyobb egész számokat: U:={11;12;13;14;15;16;17;18;19;20}.

Ha jól sejtem, akkor az A halmaz azt a halmazt akarja jelölni, ahol az elemek mind oszthatóak 3-mal, és U-ból vannak, tehát A:={12,15,18}. A B halmazra ugyanez a történet, csak 5-ös oszthatósággal: B:={15;20}.
0