Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
611
7. Egy méhecske teher nélkül km/h mézzel és virágporral megrakodva 6,5km/h sebességgel repül. Milyen messziről hozna mézet 10perc alatt, ha a "rakodási időtől eltekintünk".
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
10 perc= `1/6` óra

Megtesz oda is, vissza is ugyanannyi km-t.

Odafele 8 km/h-val megy, visszafele 6.5 km/h-val.

Az odaútja `x/8` óra, a visszaútja `x/6.5` óra , ez összesen `1/6` óra.

`x/8+x/6.5=1/6`

`(x*14.5)/(8*6.5)=1/6`

x = `(8*6.5)/(6*14.5)` = 0,598 km = 598 m-ről hozza a mézet.
2