Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
693
6. Egy futó a 100m-es versenyt 10,1 másodperces eredménnyel nyeri. Egy kerékpáros 20km/h sebességgel halad. Melyeknek nagyobb a sebessége?
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A futónak.

t = 10.1 s

s = 100 m

v = `s/t` = `(100m)/(10.1s)` = 9,9 `m/s` = `(9.9*3.6=)` 35,64 `(km)/h` `gt` 20 `(km)/h`.
2