Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerves kémia segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
396
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_xH_yCl_z` + `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

`M_(C_xH_yCl_z)` = 12x+y+35.5z `g/(mol)`

A vegyület `0.5676/(12x+y+35.5z)` mol. Ebből keletkezett:

`445/24500` = 0,018 mol `CO_2` = 18 mmol

`245.2/18000` = 0,0136 mol `H_2O` = 13,6 mmol

`M_(AgCl)` = 143,32 `g/(mol)`

229,6 mg AgCl az `229.6/143.32` = 1,6 mmol , ennyi mol Cl keletkezik 100 mg vegyületből

567,6 mg vegyületből keletkezik `567.6/100*1.6` = 9,0 mmol


x:y/2:z = 18:13,6:9 = 1:0,75:0,5 = 4:3:2

`C:H:Cl` = 2:3:1 = 4:6:2

Kérdés, hogy van e olyan vegyület, hogy `C_2H_3Cl`? Van, úgy hívják, hogy vinil-klorid `(CH_2=CHCl)`.

`C_4H_8Cl_2` : Ilyen biztosan van, de lehet, hogy több is; Valamelyik diklór-bután, a klór itt lehet, 1,1; 1,2; 1,3; 1,4 és 2,3 helyzetben.

Több lehetőség is van. Tehát sem a molekulaképletet, sem a szerkezetet nem lehet egyértelműen meghatározni.
0