Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
1. Egy vasúti szerelvény egymásodpercig egyenes vonalú egyenletes mozgással halad, és közben 60meter utat tesz meg. Mennyi a sebesség?
Rajzoljuk meg a mozgás sebesség idő grafikon.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = 60 m

t = 1 s

v = `s/t` = `(60m)/(1s)` = 60 `m/s` = 216 `(km)/h`

A vonat sebessége 216 `(km)/h`
1