Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerves kémia segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
464
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

Ez és egy másik feladat az "Ötösöm lesz kémiából" feladatgyűjteményből van! :)
Meg tudom én is csinálni, kazah is, de ne küldjem el a megoldásokat számodra pdf-ben (az egész könyvnek)?
Ha érdekel, küldj email-t számomra a következő címre és átküldöm Neked!
Címem: [email protected]! (Sokat lehet egyébként tanulni ebből a könyvből, nagyon szuper szerintem!)
0

`C_xH_y` + z `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

250 `cm^3` szénhidrogén az `0.25/22.41` = 0,0111 mol

1 `dm^3` `CO_2` az `1/22.41` = 0,0446 mol

0,6024 g víz pedig `0.6024/18` = 0,0334 mol

1 mol szénhidrogénből keletkezik x mol `CO_2` és `y/2` mol `H_2O`

0,0111 mol szénhidrogénből keletkezik 0,0446 mol `CO_2` és 0,0334 mol `H_2O`

`0.0111/1` = `0.0446/x`

x = 4

`0.0111/1` = `0.0334/(y/2)`

y = 6

A keresett molekula képlete: `C_4H_6`. Erre több lehetőség van, végig kell nézni, hogy melyiknek a forráspontja van 0 °C alatt légköri nyomáson, mert gázhalmazállapotból indultunk ki.
0