Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáz nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
461
1.Állandó tömegű gáz hőmérséklete egy izochor folyamat során t1 = 127 C fokról t2 = -27 C fokra csökken.Hány százalékkal csökken a gáz nyomása ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V = állandó (izochor)

`T_1` = 127 °C = 400 K

`T_2` = -27 °C = 246 K

`p_1/T_1=p_2/T_2`

`p_1/p_2` = `T_1/T_2` = `400/246` = 1,626

`p_2=0.615p_1`

`p_1-p_2` = `p_1-0.615*p_1` = `0.385*p_1`

38,5 %-kal csökkent a nyomás.
0