Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
427
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

b,

`C_xH_y` + z `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

x = `4/3*1/2*y` = `2/3` y

x:y = 2:3

`C_2H_3` nem létezik, de a kétszerese, `C_4H_6` igen.

`C_4H_6` + 5,5 `O_2` `rightarrow` 4 `CO_2` + 3 `H_2O`

Sok vegyületnek ez az összegképlete; lehet but-1-in, but-2-in, 1,2-butadién, 1,3-butadién, ciklobutén, 1-metilciklopropén, 3-metilciklopropén, metilén-ciklopropán. Kb ennyi jutott eszembe.
1