Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1485
Mekkora munkavégzéssel jár egy 4 kg tömegű test felgyorsítása vízszintes talajon 3 m/s sebességre 2 méter úton, ha a talaj és a test közötti súrlódás együtthatója 0,3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A gyorsítási munka:

`W_(gy)` = `1/2*m*(v_2^2-v_1^2)` = `1/2*4*3^2` = 18 J

A súrlódási munka:

`W_s` = `mu*m*g*s` = `0.3*4*10*2` = 24 J

A kettő összege lesz a teljes munkavégzés.
1