Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom kiszámolni? AnalízisIII.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
395
1, Adja meg a P(6; 6; 2) pontnak az x2 + y2 + z2 = 16 egyenletű gömbfelületre való merőleges vetületét és gömbfelülettől való távolságát!

2, Tekintse az alábbi r paraméterezésű görbét!
r(t) = (8 cos t)e1 + (6 sin t)e2 + 2t e3
Számítsa ki a görbe [0; 6pi/2]
paramétertartomány feletti részének ívhosszát!

3, Tekintse az alábbi r paraméterezésű görbét!
r(t) = (1 + 5t)e1 + (7t2 + 5)e2 + (t3 - 5)e3 (t2=t négyzet és t3=t köb)
Adja meg a görbe t0 = 5 paraméterpontbeli r'(t0) sebességvektorát, és r"(t0) gyorsulásvektorát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0