Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sík egyenletének felírása?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
694
Sziasztok! A következő feladat megoldásában szeretném a segítségeteket kérni:

Adott az S:x+2y-3z=5 sík. Határozza meg az x tengelyre illeszkedő, S síkra merőleges sík egyenletét!

Arra rájöttem, hogy szükség lesz a sík egy pontjára és mivel 2 pont szabadon megválasztható, y=z=0-t választva P(5;0;0). Aztán az S sík normál vektora n(1;2;-3). De azt hogyan oldom meg, hogy illeszkedjen az x tengelyre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0