Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lenne pár feladat amit nem tudok megoldani.

Főoldal » Középiskola » Fizika
520
11. Mekkora átmérőjű drótból készíthető olyan sűrűn csévélt, hosszú henger alakú tekercs, hogy 4 A.mm-2 áramsűrűség esetén mágneses mezőjének indukciója 3,2.10-3 T ?

12. Egy 0,80 mm átmérőjű huzalból készült, sűrűn csévélt, hosszú, henger alakú tekercsben 1 A áram folyik. Határozd meg a tekercs mágneses mezőjének indukcióját.

13. A tekercsben 3 A áram folyik, és mágneses mezejének energiája 36 mJ. Állapítsd meg a tekercs induktivitását!

14. Mekkora kell, hogy legyen a homogén mágneses mező indukciója ahhoz, hogy az elektron ebben a mezőben 0,4 m sugarú pályán 3,8.107 m.s-1 sebességgel mozogjon? Mekkora lesz az elektronok mozgási energiája?

16. A vezető, amelyen 1 A áram halad keresztül és keresztmetszete 1 mm2 a homogén mágneses mező indukcióvonalaira merőlegesen 2 m.s–2 gyosrulással mozog. A vezető anyagának sűrűsége 2500 kg.m-3. Határozd meg a mágneses indukció nagyságát!

17. Két párhzamos egymástól 20 cm levő áramvezető minden egy méternyi szakaszára 16 N erő hat. Határozd meg a vezetőben folyó áram nagyságát!

18. Az elektron (me = 9,1.10–31kg, Qe = 1,602.10–19C), amelyet a 100 V feszültségű elektromos mező gyorsít fel berepül egy
10 mT indukciójú homogén mágneses mezőbe az indukcióvonalakra merőlegesen. Milyen pályán fog mozogni az elektron?

20. A patkómágnes indukciófluxusa
Φ = 20.10–5 Wb. Határozd meg a mágneses indukció nagyságát a pólusainál, ha azok keresztmetszete S = 5 cm2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0