Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
468
Megkérdeztek 40 nőt és 50 férfit, a nők közül 10, míg a férfiak közül 14 szereti az almát. Elfogadjuk-e 0.9 szinten azt a hipotézist, hogy ugyanakkor arányban szeretik a nemek az almát, vagy a férfiak körében többen?
Így gondoltam:
(10-0.5*90)^2/0.5*90 + (14*0.5*90)^2/0.5*90 = 48.57
v=2-1=1
kritikus érték: 2.71, mivel 2.71 < 48.57, ezért elutasítjuk
Nagyobb arányban:
((14/ 90 )-0.5)/( 0.5(1-0.5) ) *  90  = 18.513
mivel 2.71 < 18.513, ezért ezt is elutasítjuk
Illetve a "B" kérdés amit nem tudok, Mekkora nagyságú elsőfajú hibát engedünk meg, ha elutasítjuk a hipotézist?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0