Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene megoldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
6) Írd fel a P0 pontra illeszkedő, v irányvektorú egyenes egyenletét, ha
a) v(2;5) és P0(1;-5);
b) v(1;1) és P0(2;5);
c) v(5; 3 4 − ) és P0(2;7);
d) v(0;-3) és P0(13;2);
e) v(2;0) és P0(2;0);
f) v(1;1) és P0(0;0);
g) v( 3 ;1) és P0(2; 27 ).
7) Írd fel a P0 pontra illeszkedő, m iránytangensű egyenes egyenletét, ha
a) m = 1 és P0(-4;9);
b) m = -3 és P0(0;0);
c) m = 2 és P0(2;7);
d) m = 3 2 és P0(1;-5);
e) m = 0 és P0(-3;0).
8) Írd fel a P0 pontra illeszkedő, α irányszögű egyenes egyenletét, ha
a) α = 30° és P0(-1;-2);
b) α = 0° és P0(3;7);
c) α = 90° és P0(-5;1);
d) α = -19,29° és P0(1;-5);
e) α = 90°és P0(0;11).
9) Írd fel az A és B pontokra illeszkedő egyenes egyenletét, ha
a) A(-4;-2) és B(2;1);
b) A(-3;2) és B(6;-3);
c) A(0;0) és B(4;4);
d) A(-7;1) és B(6;1);
e) A(4;-41) és B(4;3).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0