Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11. matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
1. Írjuk fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a P(-2,0) ponton és merőleges a 2x-y=5 egyenesre!
2. Írja fel annak a körnek az egyenletét, amelynek az egyik átmérőjének két végpontja A(4,5) és B(2,1).
3. Egy háromszög két oldala a=15cm, b=20 cm, a b oldallal szemközti szög 77fok. Mekkorák a háromszög hiányzó szögei és oldalai?
4. Egy háromszög két oldala 18 cm és 20 cm, a közbezárt szög 50fok. Mekkorák a háromszög hiányzó szögei és oldalai?
5. Egyenlő száru trapéz hosszabbik alapja 10 cm, szárai 5 cm hosszúak. Mekkora a kerülete, ha az alapon fekvő szögek 60fokosak?
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0