Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
1. Hogyan lehet értelmezni (meghatározni) az alábbi szögfüggvényértékeket? (Vezesd vissza nevezetes szög szögfüggvényértékére!)

a, cos 210° = ?
b, sin (–150°) = ?
c, sin 510° = ?
d, cos 600° = ?
e, tg 1200° = ?


2. A pontos értékeket kiszámolva döntsd el melyik nagyobb!

cos 330º ∙ tg 60º + cos 120º VAGY tg 45º ∙ tg 225º – sin 570º




3. Számítsuk ki a pontos értéket!

= ?



4. Oldd meg az alábbi egyenleteket a valós számok halmazán!

a, cos x = −

b, 2∙cos2x = 3∙cosx – 1


c, 3 – 3∙sinx = 2∙cos2x

d, = –1

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0