Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Energia, munka

Főoldal » Középiskola » Fizika
455
Kérlek tudtok nekem segíteni, hogyan lehet megoldani ezeket a fizika feladatokat?
1. Mekkora mozgási energiára tesz szert egy 5 kg-os test, ha 5 N nagyságú erő 10 m-en gyorsítja? (súrlódás nics)
2. Egy m= 4 kg-os test v = 10 m/s sebességgel érkezik egy nagyon hosszú, 30­ fokos lejtő aljához. a) Milyen magasra jut a a lejtőn, ha a súrlódási erő 5 N? b) Mekkora sebességgel fog visszatérni a lejtő aljára?
3. Egy üresen 2 kg-ös vödörrel, 10 l vizet 8 mp alatt húzunk fel egyenletesen egy 8 m mély kerekes kútból. A lánckerék átmérője 25 cm, a hajtókerék átmérője 150 cm. a) mekkora erővel tudjuk forgatni a hajtókereket? b) Mekkora a teljesítményünk és mennyi a munkavégzés hatásfoka? ( a lánc tömegétől eltekintünk)
4. Az alábbi ábra szerint egy 50 g lövedék csapódik be egy 950 g-os tuskóba és benne is marad. a) Mennyivel nyomódik össze a rugó (D=0,25 N/m). b) mennyi energia alakult át hővé? (m=50g, M=950g, v=100m/s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erő, munka, mechanika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0