Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! 18-ra kell beadnom!! Hogyan induljak el? Esetleg példákat tudtod írni? vagy igazából bárminek örülnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
1 Egy derékszögű háromszög egyik befogójának (a=12cm) az
átfogóra eső merőleges vetülete 8 cm. Milyen hosszú az átfogó? (Befogótétellel kell számolni)

2. Egy derékszögű háromszög egyik befogója a=13 cm, az
átfogóhoz tartozó magasság m=12 cm. Mekkora az említett befogó átfogóra eső
merőleges vetülete? (Pitagorasz tételével kell számolni)

3. Egy derékszögű háromszög átfogóját a hozzá tartozó
magasságvonal talppontja p=20 cm és q=45 cm-es darabokra osztja. Mekkora az
említett magasság? (Magasságtétellel kell számolni) Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pitagorasz, magasságtétel, befogótétel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0