Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
623
1. Egy derékszögű háromszög egyik befogójának (a=12cm) az
átfogóra eső merőleges vetülete 8 cm. Milyen hosszú az átfogó? (Befogótétellel
számolj!)

2. Egy derékszögű háromszög egyik befogója a=13 cm, az
átfogóhoz tartozó magasság m=12 cm. Mekkora az említett befogó átfogóra eső
merőleges vetülete? (Pitagorasz tételével számolj!)

3. Egy derékszögű háromszög átfogóját a hozzá tartozó
magasságvonal talppontja p=20 cm és q=45 cm-es darabokra osztja. Mekkora az
említett magasság? (Magasságtétellel számolj!) Mekkora a háromszög területe?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0