Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
488
1) Metanol-etanol elegy égéshője ∆éH = -24,5 kJ/g, illetve -1000 kJ/mol. Mi az elegy anyagmennyiség-százalékos összetétele? Mekkora külön-külön a két égéshő, ha a két képződéshő kb. egyenlő egymással? ∆kH(CO2(g)) = -394 kJ/mol; ∆kH(H2O(g)) = -242 kJ/mol

2) Szén-monoxidot és hidrogént tartalmazó standardállapotú gázelegy 1 m3-ének elégetésével 276,3 g víz keletkezik. Állapítsuk meg a kiindulási gázelegy térfogatszázalékos összetételét! Számítsuk ki, hogy mekkora térfogatú szén-dioxid-gáz és hány kJ hő keletkezett az égés során! ∆kH(CO(g)) = -111 kJ/mol; ∆kH(CO2(g)) = -394 kJ/mol; ∆kH(H2O(f)) = -286 kJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
termokémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0