Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fogalmazás

42
Feladat: Írja meg figyelemfelkeltő hozzászólását 120-200 szó terjedelemben a környezettudatos élelmiszervásárlás és táplálkozás tárgyában az ifjúsági parlament szakmai napjára! Legalább 3-4 konkrétumra hivatkozzon, és ügyeljen a hivatalos felszólalás műfaji, formai sajátosságaira (kapcsolódás az előző .

Feladat: Ön három éve a Diákújságírók Országos Szövetségének tagja. Írjon ajánlást egy barátja számára, aki a DOSZ tagja szeretne lenni! Terjedelem: 120-200 szó
Az írásmű címe: Ajánlás xy részére.


Feladat: Gyakorlati szövegalkotás

Önnek iskolájában matematika tantárgyból osztályozó vizsgát kell tennie. Az iskola augusztus 28. reggel 9 órát tűzte ki a vizsga kezdetéül, ám önnek egyéb halaszthatatlan elfoglaltság miatt ez az időpont nem megfelelő. A következő napon azonban ugyanebben az időpontban már meg tudna jelenni a vizsga helyszínén, ezért kérvénnyel fordul az iskola igazgatójához. Írjon az iskola igazgatójának címzett kérvényt, amelyben az időpont megváltoztatását kérelmezi! Levelében adja elő kérését, és fűzzön hozzá a helyzethez logikusan illeszkedő indoklást is! A szituáció leírását legalább három további, a feladat tárgyához kapcsolódó elemmel, személyes tapasztalattal gazdagítsa! Ügyeljen a hivatalos stílus formai és nyelvi követelményeire!
A levélben az alábbi neveket használja: Az iskola neve és címe: Rigóvári Gimnázium, 9991 Rigóvár, Kossuth Lajos tér 1. Az igazgató neve: dr. Kovács LászlóJelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon fontos lenne ma
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

0