Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

És még egy

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
381
Szén-monoxidot és hidrogént tartalmazó standardállapotú gázelegy 1 m3-ének elégetésével 276,3 g víz keletkezik. Állapítsuk meg a kiindulási gázelegy térfogatszázalékos összetételét! Számítsuk ki, hogy mekkora térfogatú szén-dioxid-gáz és hány kJ hő keletkezett az égés során! ∆kH(CO(g)) = -111 kJ/mol; ∆kH(CO2(g)) = -394 kJ/mol; ∆kH(H2O(f)) = -286 kJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
termokémia
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0