Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
516

Ezekre a kérdésekre kellene nekem a válasz:

1. Milyen módon adhatunk meg halmazokat? Jellemezd ezeket és írj rá példákat is!
2. Mit nevezünk üres halmaznak? Mi a jele? Írj rá egy példát!
3. Melyik nevezetes számhalmazt jelölik a betűk? Milyen számok tartoznak ezekbe a
számhalmazokba?
Z

Q

4. Írj le mindent az alábbi halmazműveletekről! Készíts halmaz ábrát is! A jele is kell!
metszet

unió

komplementer

részhalmaz

5. U = ׀ x legfeljebb 20 }
A = { prímek}
B = { páratlan számok }

a) Ábrázold halmaz ábrával a halmazokat és írd be a számokat a megfelelő helyre!

b) Sorol fel az alábbi halmazok elemeit!
A B =
A {
= {

6. Egy 29 fős osztályból szakközépiskolába jelentkezett 18 fő és gimnáziumba 16 fő. Voltak olyan
diákok, aki szakközépbe és gimnáziumba is beadták a jelentkezésüket. Mindössze 8 olyan gyerek
volt, aki sem szakközépbe, sem gimnáziumba nem jelentkezett.
a) Készíts halmaz ábrát!
b) Hányan jelentkeztek csak gimnáziumba?...........................
c) Hányan jelentkeztek gimnáziumba, vagy szakközépbe (érettségit adó középiskolába)?.....................
d) Hányan jelentkeztek csak szakközépbe?...........................
e) Hányan jelentkeztek gimnáziumba és szakközépiskolába is?..............................
f) Hányan nem jelentkeztek gimnáziumba?...............................
g) Hányan nem jelentkeztek szakközépbe?....................................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0