Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS NAGYON SÜRGŐS kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
805
Ebben a két feladatban teljesen elakadtam, segítsetek ki kérlek!
Ebben a két feladatban teljesen elakadtam, kérlek segítsetek a megoldásukban!
Nagyon szépen köszönöm!

1.) 21,25 gramm ammóniát(NH3, M=17g/mol) oldottunk fel 500 cm3 vízben (ɣ=1 g/cm3, M=18 g/mol) Számold ki az oldat töménységét tömeg%-ban, mol%-ban, tömegkoncentrációban és molkoncentrációban. (az oldódás során nem történt térfogat változás)


2.) Egy 1,5 literes ásványvízben 39 mg magnézium van (Mg, M=24,3 g/mol). Mennyi a tömeg%-os összetétel, illetve az anyagmennyiség koncentráció?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0