Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
656
Sziasztok!!
Nagyon fontos lenne, légyszi segítsetek!
Előre is köszönöm! :)

1.) ...NH3 + ...O2 = ...NO + ...H2O
Fe2+ + Cr2O7 2- + H+ = Fe3+ + Cr3+ + ...

2.) Sav-bázis, vagy redoxireakció?
a) I- + IO3- + H+ = I2 + H2O
b) KOH + H2SO4 = K2SO4 + H2O
c) P + HNO3 + H2O = H3PO4 + NO
d) Mg + HCl = MgCl2 + H2
e) H2CO3 + H2O = HCO3- + H3O+

3.) Oldatok pH-ja
(képként csatolom)

4.) Mekkora a pH-ja a 0,01 mol/dm3 koncentrációjú sósavnak?
HCl + H2O = ..... + .....

Milyen színű a lakmusz az oldatban? ..................................................
(Ammóniával közömbösítjük, megfelelő arányban.)
Reakcióegyenlet: .....................................................................
Milyen kémhatású lesz az oldat a közömbösítés után? .................................
Miért? ....................................................
Mivel közömbösítjük a sósavat, hogy a keletkező oldat kémhatása semleges legyen?
.........................................................................................................................................................................
Reakcióegyenlet: ......................................................................................................................................

Előre is örök hálám annak, aki segít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0