Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Tudnátok segíteni ezekben? Nem értem!

1. Egy szimetrikus trapéz hosszabbik alapja 20 cm, szára 3 cm, egyik szöge 70⁰.
a, Mekkora a rövidebbik alapja?
b, Mekkora a területe?

2. Az ABCD négyszög átlói merőlegesek egymásra, mindkettő 10 cm hosszú. Az átlók M metszéspontja a BD átlót egy 2 cm-es és egy 8 cm-es szakaszra bontja, BAD szöge 90⁰. Számítsd ki a négyszög oldalait és szögeit!
a=? α=?
b=? β=?
c=? γ=?
d=? δ=?

Előre is köszönöm a válaszaitokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0