Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A második.

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
409
Vas-nikkel ötvözet 2,3190 g-ját feleslegben lévő klórral oxidálták. 5,5140 g szilárd anyag keletkezett, melyben a két fém oxidációs száma eltért egymástól. Határozzuk meg az ötvözet tömegszázalékos összetételét! Mekkora térfogatú standard nyomású és 25°C-os gáz fejlődne, ha a kiindulási 2,3190 g tömegű mintát feleslegben lévő sósavval reagáltatnánk? [Ar(Fe) = 55,8, Ar(Ni) = 58,7, Ar(Cl) = 35,5]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sztöchiometria
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0