Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Áramkör áramerőssége, tekercs feszültsége

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
581
Egy soros RLC áramkört állítunk össze úgy, hogy sorba kapcsolunk egy R=21 aktív ellenállású és L=70mH indukciós állandójú tekercset egy C=82F kapacitású kondenzátorral. A hálózati feszültség frekvenciája 50Hz., a kondenzátor feszültsége Uc =310,7V. Határozzátok meg az áramerősséget az áramkörben, a tekercs feszültségét, a hálózati feszültséget és a fáziseltolódást.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0