Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (számtani sorozat?) szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Reklám céljából egy hőlégballon tartózkodik folyamatosan egy ülüdőhely felett. A reklámballonba 3500m3 gázt töltöttek. A gázveszteség (amelyet tekintsünk állandónak) egy hét alatt a mindenkori gázmennyiség 2%-a. Mennyi ideig tud a ballon a levegőben maradni, ha 75% alatti gázmennyiség esetén már süllyedni kezd és leeresztik?

Ezt a feladatot próbáltam számtani sorozattal megoldani, hogy an= 2625 a1=3500 d=70m3 (3500*0,02) és n=? ezt a képletet használtam: an=a1+(n-1)d amire kijött, hogy 13.5. Leellenőriztem, de 12.5 hét alatt ereszkedik le elvileg.
Tudnátok segíteni hol ronthattam el vagy egyáltalán így kellett-e csinálni?
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szöveges, sorozat, számtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0