Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
Egy 45,0 térfogatszázalék propánt és 55,0 térfogatszázalék butánt tartalmazó gázelegyet
tökéletesen elégetünk. A folyamat végén a képződő vízgőz lecsapódik.
kH(propán(g)) = –104 kJ / mol; kH(bután(g)) = –144 kJ / mol
kH(CO2(g)) = –394 kJ / mol; kH(H2O(f)) = –286 kJ / mol
e) Írd fel az égési reakciók termokémiai egyenletét!
f) Számítsd ki a reakcióhőket!
g) Számítsd ki 2,00 m3

térfogatú standard állapotú gázelegy tökéletes égése során felszabaduló

hőmennyiséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0