Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
A következő feladatokat kaptam jegyre és nem tudom semmilyen szinten sem kérlek segítsetek
1. Egy egyenes egyik irányvektora: v(−4;7) . Add meg az egyenes egy másik irányvektorát, egy normálvektorát, az iránytangensét és az irányszögét!
2. Egyegyenesegyiknormálvektora: n(13;2).Addmegazegyenesegyolyan normálvektorát, melynek koordinátái egész számok! Add meg egy irányvektorát, az
iránytangensét és az irányszögét is!
3. Egy egyenes iránytangense: m = 53 . Add meg az egyenes egy irányvektorát, egy normálvektorát és az irányszögét!
4. Az e egyenes iránytangense me =2 ; az f egyenes iránytangense pedig mf =−12 . Mekkora szöget zár be egymással a két egyenes?
5. Írd fel annak az e egyenesnek az egyenletét, amelyik átmegy a P0(7;11) ponton, és normálvektora az n(−3; 5) vektor! Adott a P (−6 ; 3) és Q (12 ; 14) pont. rajta vannak-e az e egyenesen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, pont, vektor, számítás, egyenes, irányvektor
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0