Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erő feszíti a fonalat

Főoldal » Középiskola » Fizika
770
Vízszintes irányú, F= 8 N nagyságú erővel hatunk az m1 = 2 kg tömegű testre, amely egy fonállal az m2 = 3 kg testhez van kötve, az ábrán látható elrendezésben.

Mekkora erő feszíti a fonalat, ha az 1-es test és a talaj közötta csúszási súrlódási együttható μ1 = 0, a 2-es test és a talaj között a csúszásisúrlódási együttható μ2 = 0,1, valamint a fonál tömegétől eltekintünk? (g≈10 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0