Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia dolgozat SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
461
1; Mennyi a reakcióhője az alábbi folyamatnak? C5H10(f) + 7,5 O2(g) = 5 CO2(g) + 5 H2O(f) kH(CO2g)=-394 kJ/mol, kH(H2Of)=-286 kJ/mol, kH(C5H10f)=-104 kJ/mol.

2; 20 g propanol (C3H7-OH) égésekor 513,6 kJ hő szabadul fel. Mennyi a propanol képződéshője? C3H7-OH(f) + 4,5 O2(g) = 3 CO2(g) + 4 H2O(g) kH(H2Og)=-242 kJ/mol, kH(CO2g)=-394 kJ/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0