Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Segítenétek 10 osztályos matekban? A feladatok megoldása holnapra kellene.

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
1. Egy egyenlő szárú háromszög alapja 96 cm, az alaphoz tartozó magassága 55 cm hosszú.
a. Mekkora a beírt kör sugara?
b. Mekkora szakaszokra bontja a szárat a vele szemközti szög felezője?

Egy trapéz párhuzamos oldalai 3 cm és 7 cm hosszúságúak.
a. Milyen arányban osztják egymást az átlók?
b. Mekkora az átlók metszéspontján átmenő, az alapokkal párhuzamos egyenesnek a
trapézba eső szakasza?

Egy egyenlő szárú háromszög szárai 3,8 cm hosszúak. A szárakon mérve mekkora
távolságra kell az alappal párhuzamost húzni, hogy a keletkező háromszög és trapéz
területének aránya 7 : 12 legyen?

Egy fa magasságát akarjuk megmérni oly módon, hogy a fa törzsétől ugyanazon irányba két
karót szúrunk a földbe, hogy azok K és L végpontjai a fa M tetőpontjával egy egyenesbe
essenek. Állapítsd meg a fa magasságát, ha az AD=22 m, AB=1,5 m, AK=2 m, BL=2,5 m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0