Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek házi gyorsan!!!!!

27
1. Egy termék árát felemelték 30 %-kal majd ezt követően 35 %-kal csökkentették. Mennyi volt az eredeti ára ha most 20 280 Ft-ért árulják? Hány százalékos volt az árváltozás az eredetihez képest?

2. Egy kétjegyű szám egyik számjegye a másik háromszorosa. Ha a szám kétszereséhez 10-et adunk akkor a számjegyek felcserélésével kapott számhoz jutunk. Melyik ez a szám?

3. Egy kétjegyű számban a számjegyek összege kilenc. Ha az eredeti számból kívánunk 45-öt akkor a számjegyek felcserélésével kapott számot kapjuk. Melyik ez a szám?

4. 15 dkg 15 %-os sóoldatból mennyi vizet kell elpárologtatni hogy 20%-os sóoldat maradjon vissza?

5. 7 l 23 %-os oldathoz 5 l oldatot öntünk. A kapott keverék 15 %-os. Hány százalékos volt a hozzáadott keverék?

6. Két város egymástól 120 km-re van. Az egyik városból elindul 16 km/h sebességgel egy kerékpáros a másik városból pedig 1 órával később vele szembe 20 km/h sebességgel egy másik. Hány óra múlva találkoznak ? Mennyi utat tesz meg a találkozásig?

7. Két barát felássa a kertet. Tibi egyedül hat, Laci egyedül nyolc nap alatt ásná fel. Mennyi idő alatt végeznek ha együtt dolgoznak?

Ha Tibi három nap után elmegy mennyi időre van szüksége a Lacinak befejezni a munkát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0