Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, elektrosztatika! MA kéne leadnom ezt a feladatsort és egyáltalán nem megy a fizika! Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
1.) a) Mekkora erő hat a Q =5*10 -7 Cb töltéstől 20cm távolságra lévő q=10 -8 Cb
próbatöltésre?
b) Mekkora ebben a pontban a Q töltésből származó térerősség?
2.) Q 1 = 5*10 -6 Cb és Q 2 =-8*10 -6 Cb töltések egymástól 50 cm távolságra vannak
rögzítve.
a) Mekkora a térerősség a töltésektől 30 illetve 40 cm távolságra?
b) Mekkora a térerősség mindkét töltéstől 50 cm távolságra?
3.) Egy síkkondenzátor homogén elektromos terében (E=10 3 N/Cb) mozog egy
q=10 -7 Cb próbatöltés. Mekkora munkát végez az elektromos tér, ha a töltés 10
cm utat tesz meg?
b) Mekkora a kezdő és a végpontok között a feszültség?
4.) Három kondenzátort kapcsolunk össze: C 1 =10μF C 2 =2μF C 3 =3μF. Mekkora
az eredő kapacitás:
a.) ha először párhuzamosan kapcsolom mindhármat?
b.) ha sorba kötöm mindhármat?
5.) A C =5μF kondenzátort 16V feszültségre töltöm.
a) Mekkora lesz a töltés a kondenzátoron?
b) Mekkora lesz a kondenzátor energiája?
c) Mekkora lesz a feszültség a kondenzátorokon, ha egy ugyanilyen, töltetlen
kondenzátort párhuzamosan kapcsolok az előzővel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0